Atmosfæren omkring judo er præget af gensidig respekt og disciplin, men der er også plads til sjove, udfordrende lege samt skæg og ballade. Judo styrker børnenes motoriske og fysiske færdigheder, forbedrer deres kondition og giver desuden selvbeherskelse og øget selvværd.

Et nøgleelement er samarbejde som forudsætning for udvikling. Hensyn til træningspartnerne er en uomgængelig nødvendighed. Uden hensyn – ingen partner – uden partner ingen læring.

Judo er en livsform og en skolingsvej, der udvikler dig på alle planer. Judo betyder ‘den milde vej’, og det er et billede på, at eftergivenhed sejrer over styrke. Men tag ikke fejl: Der ligger ingen svaghed gemt i det.

Judo er en moderne japansk kampsport, udviklet af Jigoro Kano i 1882 fra kampkunsten ju-jutsu, og består af en række kasteteknikker og holdegreb. Judo er baseret på shin-budo og oversættes bedst med den milde vej. Udøvere af judo kaldes jūdōka.

Slag og spark er ikke tilladt i judo, for det drejer sig ikke om at slå din modstander halvt fordærvet. I judo vinder du på point for korrekt udført teknik – ikke på at påføre skade. Hvis du kan kaste din modstander i gulvet eller fastholde ham i et osae waza (holdegreb), vinder du kampen.

Træningstider

Judo klubbens hjemmeside